Olive Media

ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑ

Chief Executive Officer

Η Μαρία Γράψα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και πήρε πτυχίο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα περιοδικά της Hachette Rizzoli το 1992. Το 1994 μεταπήδησε στις εκδόσεις Τερζόπουλου όπου ανέλαβε την αρχισυνταξία περιοδικών. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΙΜΑΚΟ από το 1995 ενώ το 1998 έγινε διευθύντρια του περιοδικού Mirror στον όμιλο Ελευθεροτυπία. Το 2000 ξαναγύρισε στην ΙΜΑΚΟ ως Διευθύντρια του συνόλου των Εκδόσεων ενώ από το 2004 ήταν αντιπρόεδρος της εταιρίας και υπεύθυνη των σχέσεων με τις εκδοτικές εταιρίες του εξωτερικού. Με αυτό το ρόλο συνεργάστηκε με την Hearst για την έλευση του Esquire στην Ελλάδα, με την Time Inc. για το InStyle, το Real Simple, το Fortune και το People, την Dennis για το Maxim, και την Northern & Shell για το Ok ενώ ήταν υπεύθυνη και για την ανάπτυξη της εταιρίας στο εξωτερικό.

Από το 2005 έως το 2008 η ΙΜΑΚΟ είχε δημιουργήσει θυγατρικές στην Τουρκία και στη Ρουμανία. Από το 2009 στα καθήκοντά της προστέθηκε και η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ

Chief Financial Officer

Ο Παναγιώτης Γεωργακίλας, οικονομολόγος, γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεγαλύτερη από είκοσι χρόνια εμπειρία στα μήντια.

Από το 1992 έως 1993 εργάσθηκε σε εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων, ενώ από το ίδιο έτος δηλαδή από το 1993 έως και το 2000 εργάσθηκε στον εκδοτικό όμιλο Τερζόπουλου σε διάφορες θέσεις σχετικές με το αντικείμενό του αποκτώντας εμπειρία.

Από το 2000 έως το 2008 ήταν υπεύθυνος λογιστηρίου στην εταιρία ΙΜΑΚΟ, εταιρία μήντια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, και Οικονομικός Διευθυντής από το 2008 έως το 2011 στην ίδια εκδοτική εταιρία.

Επίσης είναι πολά χρόνια Οικονομικός Σύμβουλος σε βιομηχανικές και εμπορικές εταιρίες και είναι ιδιοκτήτης εταιρίας Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

ΜΙΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ

InStyle Brand Manager

Η Μίνα Μπιράκου εργάζεται στο χώρο των media από το 1996. Ενώ ακόμα σπούδαζε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παν/μιου Αθηνών, ξεκίνησε να εργάζεται γράφοντας σε περιοδικά και ένθετα lifestyle (Harper's Bazaar, Bήμα Style, Nitro, Down Town, Big, Lipstick, Esquire, InStyle, People), ενώ πέρασε και από πιο εξειδικευμένες θέσεις (beauty editor, fashion editor).

Το 2006 ανέλαβε επιτελικές θέσεις στην Imako (αρχισυντάκτρια, διευθύντρια σύνταξης και διευθύντρια του InStyle). Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός από το 2002–2012 (Stathmos, Ρυθμός, Nitro Radio).

Έχει εργαστεί στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτρια στην εκπομπή Hackers (Alter Channel, 2000) και ως σύμβουλος στην εκπομπή Βράδυ (Alpha 2010-2011). Ταυτόχρονα ήταν σύμβουλος περιεχομένου στο γυναικείο site Stylista.gr, ενώ μετέφρασε δύο βιβλία από τα Αγγλικά στα Ελληνικά (The Game, Fashion Babylon).

ΣΟΝΙΑ ΚΑΖΟΝΙ

People Brand Manager

Η Σόνια Καζόνι ξεκίνησε να εργάζεται στα περιοδικά Εγώ και Status (Liberis Publications) ενώ ακόμα σπούδαζε στο τμήμα Πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάστηκε με διεθνείς τίτλους (Madame Figaro, Instyle, Esquire), ενώ κατείχε επιτελικές θέσεις στο χώρο των περιοδικών, με μια θητεία 12 χρόνων στην εταιρεία Ιmako media SA.

Τα τελευταία 6 χρόνια ήταν διευθύντρια του περιοδικού Nitro, ενώ από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2012 ανέλαβε την αρχισυνταξία του περιοδικού Blue (του 3μηνιαίου inflight magazineτης Αegean Airlines). Παράλληλα είχε τη διεύθυνση της ειδικής έκδοσης Food καθώς και την επιμέλεια του ετήσιου περιοδικού Mykonos Magazine, ενώ ταυτόχρονα διατελούσε και σύμβουλος του website «yupi.gr».

Τους τελευταίους 6 μήνες είχε τη διεύθυνση του προσωπικού website της Φαίης Σκορδά faysbook.gr.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΤΖΟΓΛΟΥ

Fortune Brand Manager & Communications Director

Η Αναστασία Παρετζόγλου είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου D.E.S.S. της Σορβόννης - PARIS I – σε θέματα Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως marketing communication manager στην αποκλειστική αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα (Rainbow Computer) και ως ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια. Έχει παίξει στο Εθνικό και στο Ελεύθερο θέατρο, ενώ από το 1994 εργάζεται ως δημοσιογράφος στον περιοδικό τύπο.

Από το 2000 υπήρξε Σύμβουλος Επικοινωνίας στον όμιλο ΙΜΑΚΟ, supervisor στο τμήμα εταιρικών εντύπων και διευθύντρια έκδοσης σε εταιρικά περιοδικά. Παράλληλα, υπήρξε διευθύντρια έκδοσης του οικονομικού περιοδικού Fortune.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Editorial Director

O Λευτέρης Κεφαλάς ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των περιοδικών το 1996. Στα 20 του θα ενταχτεί στο περιοδικό Status, θα χριστεί αρχισυντάκτης στα 24 του, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στα Vogue και Glamour.

Το 2001 μεταπηδά στο περιοδικό Nitro, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση για σχεδόν 6 χρόνια, ενώ ταυτοχρόνως αρθρογραφεί στο Esquire. Θα συνεχίσει στο Πρώτο Θέμα (ειδικός αρθρογράφος στην εφημερίδα & διευθυντής σύνταξης του ένθετου Big Fish) και τo 2007 θα βρεθεί στον ΔΟΛ, όπου και θα αναλάβει να εκδόσει εκ νέου το νεανικό περιοδικό Free ως διευθυντής. Την ίδια περίοδο θα λειτουργήσει συμβουλευτικά στα περιοδικά Marie Claire & Cosmopolitan.

Το 2010-2012 θα αναλάβει τη δημιουργία και επίβλεψη του lifestyle τομέα της DPG Media Group (queen.gr, gossip-tv.gr, κλπ) ως γενικός διευθυντής lifestyle και CEO.

Από το 2008 κάνει καθημερινά ραδιόφωνο στον Red FM 96.3, το 2012-2013 αρθρογράφησε για το Harper’s Bazaar, ενώ συνεργάζεται σταθερά με creative agencies και επώνυμα brands ως Creative Consultant.

ΝΑΣΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Commercial Director

Η Νάσια Σακελλαρίου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Οικονομικό Λύκειο Πάτρας και πήρε πτυχίο από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Οινοβιομηχανία Κουρτάκη, όπου εργάστηκε για 7 χρόνια στο Εμπορικό τμήμα. Το 1990 μεταπήδησε στο χώρο των Εκδόσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Αρχικά και έως το 1997 στην Προβολή Εκδόσεις και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Κέρδος και το οικονομικό περιοδικό Αγορά.

Ακολούθησε η συνεργασία με την Liaison για τα περιοδικά Money&Life, Vitrine και L´Officiel, στην θέση της Διεύθυνσης Διαφήμισης. Από το 2002 εώς το 2012 εργάστηκε στις Εκδόσεις Λυμπέρη, ως Διευθύντρια Διαφήμισης του group των ανδρικών περιοδικών STATUS, Men´s Health και Focus και στη συνέχεια ως Γενική Διεύθυνση Διαφήμισης.

Είναι παντρεμένη και έχει 2 παιδιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΗΣ

Creative Media Art Director

O Γιάννης Σαρλής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αναβρύτων και πήρε πτυχίο Graphic Arts & Design από τον Όμιλο ΑΚΤΟ. Ξεκίνησε την καριέρα του στις Εκδόσεις Καστανιώτη το 1993. Το 1998 συνέχισε ως designer στις εκδόσεις Τερζόπουλου στο περιοδικό ΚΛΙΚ και την ίδια χρονιά μεταπήδησε στην δισκογραφία και την εταιρεία MINOS-EMI ως Senior Designer για τον σχεδιασμό εξωφύλλων και άλλων σχετικών εφαρμογών έως το 2001.

Το 2002 επέστρεψε στο χώρο των περιοδικών ως Assistant Art Director της ελληνικής έκδοσης του Esquire, στην ΙΜΑΚΟ, και το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Art Director του περιοδικού STATUS για λογαριασμό των εκδόσεων Λυμπέρη αλλά και σαν Creative Art Director άλλων ετήσιων εκδόσεων και concepts του ομίλου. Από το 2005 έως το 2010 διετέλεσε Group Creative & Art Director για το σχεδιασμό, τις μόδες και τα photography creative concepts όλων των εκδόσεων (DIVA, FORMA, GEO, Oikia, Casa κλπ) της Daphne Communications του Ομίλου ΑΝΤ1. Στη συνέχεια προσχώρησε στο χώρο του web ως Art & Branding Director για λογαριασμό του project της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ Getitnow.gr και το 2012 στο νεοσύστατο περιβάλλον των social media for brands στην εταιρεία XPLAIN ως Visual Director εώς το 2013.

Παράλληλα το Φεβρουάριο του 2012 έγινε καθηγήτης Graphic Design Fundamentals & Fashion Magazines Layout και δίδαξε για δύο συναπτά έτη στα τμήματα Styling & Journalism του Fashion Workshop by Vicky Kaya.

OLIVE MEDIA Management

ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑ

Chief Executive Officer

READ BIO

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ

Chief Financial Officer

READ BIO

ΝΑΣΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Commercial Director

READ BIO

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΤΖΟΓΛΟΥ

Fortune Brand Manager

READ BIO

ΜΙΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ

InStyle Brand Manager

READ BIO

ΣΟΝΙΑ ΚΑΖΟΝΙ

People Brand Manager

READ BIO

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Editorial Director

READ BIO

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΗΣ

Creative Media Art Director

READ BIO